Lukeminen pitää pintansa ja suomalaisesta sisällöstä maksetaan

 Sanomalehtiä lukee päivittäin 69 % suomalaisista painettuna  tai digitaalisena. Viikoittain sanomalehdet tavoittavat hulppeat 92 % suomalaisista. Kaupunkilehtiä lukee viikoittain yli puolet suomalaisista (53 %).

Lähes puolet (48 %) lukee painettuja aikakauslehtiä viikoittain ja kolme neljästä (73 %) kuukausittain. Aikakauslehden lukemiseen käytetään keskimäärin 43 minuuttia, painetun sanomalehden 38 minuuttia ja kaupunkilehden parissa kuluu keskimäärin 21 minuuttia.

Lehtiä paitsi luetaan, niiden sisällöstä myös maksetaan. 60 % suomalaisista kertoo talouteensa tilattavan maksullista kotimaista sanomalehteä (painettuna tai digitaalisena), 50 % kertoo talouteensa tilattavan maksullista kotimaista aikakauslehteä, lisäksi lähes viidenneksellä (19 %) on tapana ostaa aikakauslehtien irtonumeroita. Iltapäivälehtien painettuja numeroita on tapana ostaa joka kymmenennellä (9 %).

Kansallinen mediatutkimus KMT 2021  julkistettiin tänään 13.10.2021 ja mukana on ennätysmäärä aikakauslehtiä, kaupunkilehtiä , sanomalehtiä ja niiden paketteja. Paikallisten sanomalehtien asemaa suomalaisten arjessa tarkentaa Suomen Paikallismedioiden (118 sanomalehden) paketti, joka tavoittaa painettuna tai digitaalisena reilu miljoona suomalaista. Valtakunnalliset sanomalehdet (31 Kärkimedia -lehteä, iltapäivälehdet ja Kauppalehti) raportoivat ensimmäistä kertaa yhden päivän digitaalisen lukemisen ja sen myötä lehden päivittäisen kokonaistavoittavuuden tunnusluvut. Kärkimedia-paketin, painetun tai digitaalisen sisällön päivätavoittavuus on tulosten mukaan lähes kolme miljoonaa suomalaista.

Categories: Ajankohtaista

fiFinnish