KMT 2020 tulokset julkistettiin 13.10.2020  poikkeuksellisesti ainoastaan painetun lehden ja painetun sekä näköislehden lukijamäärien osalta. Digitaalisen lukemisen, kokonaistavoittavuuden ja viikkotavoittavuuden luvut julkaistaan heti kun verkon viralliset lukijamäärät saadaan FIAM mittauksesta ja ne voidaan kalibroida KMT 2020 lukuihin.

KMT 2020 raportoinnissa on mukana ennätysmäärä lehtiä, 220 lehteä ja 12 lehtipakettia. Tutkimuksessa raportoidaan nyt erittäin kattava joukko paikallisia lehtiä valtakunnallisten rinnalla, kun 33 uutta paikallislehteä tuli mukaan tutkimukseen.

KMT 2020 tiedonkeruusta kolme viimeistä kuukautta osuivat COVID19 pandemian aiheuttamaan poikkeustilaan, jolla ei ollut vaikutusta KMT:n tiedonkeruuseen tai vastaamishalukkuuteen. Lukijamäärät on tuotettu normaaliin tapaan koko kerätystä KMT aineistosta. Raportoinnissa on kuitenkin otettu huomioon kymmenen kaupunkilehden kohdalla pandemian vaikutukset ilmestymistiheyteen tai ilmestymisen keskeytymiseen.

Categories: Ajankohtaista

fiFinnish