Kuluvaa vuotta 2014 koskevat levikintarkastukset käynnistyvät jälleen vuodenvaihteessa. Olemme koonneet tähän uutiskirjeeseen levikintarkastuksia koskevaa ohjeistusta.
Levikintarkastussääntöjä on uudistettu viime vuodesta. Periaatteena on ollut kustantajien toiveesta yksinkertaistaa säännöstöä ja yhdenmukaistaa painettua lehteä, digilehteä ja yhdistelmätilauksia koskevat säännöt kokonaislevikin hengen mukaiseksi levikkitrendiä katkaisematta. Uudistetut säännöt ovat voimassa jo tulevissa vuotta 2014 koskevissa tarkastuksissa.
Tarkastusten aikataulu
Tarkastusten on määrä valmistua huhtikuun alkuun mennessä. Tätä silmällä pitäen lehdet on jaettu viiteen ryhmään, jonka mukaan lehden tarkastusajankohta määräytyy. Tarkastustaulukko ja liitemateriaali pyydetään lähettämään alla olevaan päivämäärään mennessä:

  • Ammatti- ja järjestölehdet 16.1.2015
  • 6–7-päiväiset sanomalehdet 30.1.2015
  • 3–5-päiväiset sanomalehdet 20.2.2015
  •  Yleisölehdet ja asiakaslehdet 27.2.2015
  •  1–2-päiväiset sanomalehdet 6.3.2015

Tarkastusten kulku
1. Tulosta itsellesi uusimmat levikintarkastusohjeet.
2. Hae Excel-muotoinen levikintarkastuslomake nettisivuiltamme ja tallenna se tietokoneellesi. Käytä uusinta versiota, sillä lomaketta on päivitetty edellisestä tarkastuskerrasta.
3. Kerää kaikki ohjeissa määritellyt dokumentit ja täytä tarkastuslomake niiden avulla.
4. Lähetä täytetty tarkastuslomake sähköpostitse osoitteeseen levikki@mediaauditfinland.fi. Tarkastuksessa tarvittavat liitedokumentit toivotaan lähetettävän sähköpostitse, mutta ne voi lähettää myös postitse.
5. Mahdollisen digilehden tiedot ja liitemateriaalit pyydetään toimittamaan samanaikaisesti painetun lehden tietojen kanssa.
6. Vertaamme tarkastuslomakkeen tietoja lähetettyihin liitedokumentteihin ja olemme yhteydessä kustantajan yhteyshenkilöön.
7. Lähetämme kustantajalle virallisen tarkastustodistuksen.
8. Päivitämme levikkitiedot nettisivuillemme.

fiFinnish