MITEN MUKAAN?

MediaAuditFinland Oy tekee levikintarkastuksia ja jakeluntarkastuksia painetuille lehdille, niiden digitaalisille versioille ja itsenäisille digitaalisille julkaisuille.

Edellistä vuotta koskevat tarkastukset käynnistyvät aina vuodenvaihteen jälkeen. Tulevia tarkastuksia käsittelevä asiakaskirje lähetetään kustantajien yhteyshenkilöille viimeistään joulukuun alussa.

Tarkastusmaksu on 400 – 1 200 euroa tarkastettavan lehden vuosivolyymistä (levikki tai jakelu  x ilmestymiskerrat) riippuen.

Autamme mielellämme kaikissa tarkastuksiin liittyvissä kysymyksissä.

TARKASTUSTEN KULKU

 1. Tutustu uusimpiin tarkastussääntöihin ja -ohjeisiin.
 2. Tallenna itsellesi Excel-muotoinen tarkastuslomake. Käytä aina uusinta versiota, sillä lomaketta päivitetään vuosittain.
 3. Kerää kaikki ohjeissa määritellyt dokumentit ja täytä tarkastuslomake niiden avulla.
 4. Lähetä täytetty tarkastuslomake sähköpostitse. Tarkastuksessa tarvittavat liitedokumentit toivotaan lähetettävän ensisijaisesti sähköisinä, mutta ne voi lähettää myös postitse.
 5. Mahdollisen digilehden tiedot ja liitemateriaalit pyydetään toimittamaan samanaikaisesti painetun lehden tietojen kanssa.
 6. Vertaamme tarkastuslomakkeen tietoja lähetettyihin liitedokumentteihin ja olemme yhteydessä kustantajan yhteyshenkilöön.
 7. Lähetämme kustantajalle virallisen tarkastustodistuksen.
 8. Päivitämme tarkastetut tiedot nettisivuillemme.

AIKATAULU VUOTTA 2017 KOSKEVIIN TARKASTUKSIIN

Lehdet on jaettu viiteen ryhmään, jonka mukaan lehden tarkastusajankohta pääosin määräytyy. Tarkastustaulukko ja liitemateriaali pyydetään lähettämään alla olevaan päivämäärään mennessä.

 • Ammatti- ja järjestölehdet 26.1.2018
 • 6–7-päiväiset sanomalehdet 9.2.2018
 • 3–5-päiväiset sanomalehdet 23.2.2018
 • Yleisölehdet ja asiakaslehdet 2.3.2018
 • 1–2-päiväiset sanomalehdet 16.3.2018

LUKUJEN KÄYTTÖ JA JULKISUUS

Lehti voi käyttää tarkastettuja LT-levikkilukuja ja JT-jakelulukuja omassa markkinoinnissaan. Näissä yhteyksissä kalenterivuoden levikkiä/jakelua tai tarkastusjakson levikkiä/jakelua saa verrata ainoastaan vastaavien ajanjaksojen ja tarkastustyyppien lukuihin.

Lukujen yhteydessä on ilmoitettava tarkastusvuosi (esim. LT2017).